fbpx
bekeken: 126 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Een sterke septembermaand voor inschrijvingen

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 oktober 2020, 12:41

Leestijd: < 1 minuut

De inschrijvingen van nieuwe wagens herpakken zich in september met een plus van 2,4 procent. Die van tweedehandswagens (+15,1 procent) blijven voor de vierde maand op rij op hoog niveau.

Dat deelt brancheorganisatie Traxio mee. Eenzelfde trend ziet Traxio bij de lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) voor de maand september 2020: de plus van 12,1 procent voor nieuwe lichte vrachtwagens overstijgt het niveau van september 2019, terwijl ook tweedehandse (+17,1 procent) sterk blijven scoren.

Bij de motorfietsen doet zowel de handel nieuw (+24 procent) als tweedehands (+30 procent) het zeer goed.

Onmiddellijke beschikbaarheid

Filip Rylant, woordvoerder van Traxio, verklaart de stijging in september vooral uit de levering en inschrijving van eerder dit jaar bestelde wagens, alsook van recente acties op onmiddellijk beschikbare stockwagens. “Tweedehandswagens blijven goed scoren (+15,1 procent) en dat valt grotendeels toe te schrijven aan de onzekerheid bij de consument en de onmiddellijke beschikbaarheid. Traxio verwacht dat er dit jaar
20 procent minder nieuwe wagens zullen ingeschreven worden tegenover een beperktere daling van 5 procent voor tweedehandswagens. De inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen liggen in dezelfde lijn.”

Motorfietsen

Voor de motorfietssector lijkt 2020 al met al geen slecht jaar te worden. “Hun seizoen loopt nu bijna ten einde en we verwachten dat de motorfietssector het jaar zal kunnen afsluiten met een status quo voor de nieuwverkoop en een lichte winst (+5 procent) voor tweedehands.”

Een sociaal plan voor LKQ…CarNext.com start met virtuele…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties