bekeken: 640 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Elektrische auto wordt meest waardevast

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 6 juni 2019, 10:54

Leestijd: 1 minuut

Een in 2020 gekochte nieuwe elektrische wagen heeft vijf jaar later een restwaarde van veertig tot bijna vijftig procent. Dat is beduidend meer dan bij benzineauto’s (35 tot 42,5 procent) en diesels (27,5 tot 35 procent), voorspelt het Economisch Bureau van de Nederlandse bank ING.

Met de steeds betere batterijen, en daardoor groeiende actieradius, zijn nieuwe EV’s goed afgestemd op de gemiddeld 41 kilometer dagelijkse ritafstanden in België (Nederland: 36, Duitsland: 38). In combinatie met de groeiende infrastructuur voor (snel)laden, lagere gebruikskosten (elektriciteit, onderhoud, belasting) en een geringer aantal (slijtagegevoelige) onderdelen dan conventionele aandrijfvormen stimuleert dat de interesse in een gebruikte elektrische wagen.

Capaciteit

ING schat dat in 2025 een kwart van de mensen op zoek naar een tweedehandse wagen gericht zal kijken naar ‘elektrisch’ als optie. Zeker omdat de batterij na jaren van intensief gebruik slechts beperkt in capaciteit blijkt af te nemen. Dat heeft gevolgen voor de prijzen, want het aanbod ‘gebruikt’ zal voorlopig lager blijven dan de vraag. Zowel in België als in Nederland en Duitsland zal dat leiden tot een stijgende restwaarde van elektrische modellen, vooral als die een grotere actieradius hebben.

Inschrijvingen

Probleem voor het Belgische EV-aanbod vormen de actuele, in aantallen relatief bescheiden EV-inschrijvingen. ING voorspelt dat volgend jaar drie procent van alle transacties een elektrische wagen zal betreffen. Daarmee loopt België uit de pas met de buren Nederland en Duitsland. Ook de laadfaciliteiten behoeven spoedige verbetering.

Tags: , , , , , , ,

Michelin en GM : banden zonder…Ook ontwerpakkoord…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties