fbpx
bekeken: 162 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Elektrische deelauto’s voor Mercedes-Benz Benelux

DOMEIN:

Geplaatst op: 15 juli 2020, 13:39

Leestijd: < 1 minuut

Mercedes-Benz Cars zet vanaf juli 2020 in de Benelux volledig elektrische deelauto’s in voor zakelijke ritten van medewerkers. Het doel is om medewerkers in Brussel en Nieuwegein emissievrij te laten rijden tussen de beide kantoren. Op jaarbasis kan zodoende een minimale besparing van zo’n 25.000 kg CO2 kan worden gerealiseerd.

Een aantal medewerkers van Mercedes-Benz Cars rijdt gemiddeld één keer per week naar Brussel of Nieuwegein en vice versa. Dit betekent dat er ruim 16.000 kilometer op jaarbasis per medewerker wordt afgelegd. Door gebruik te maken van de volledig elektrische EQC en de genoemde kilometers dus elektrisch te rijden is een besparing van circa 25.000 kilogram CO2 te realiseren.

Door de bedrijfswagen te laten staan kan flink op brandstofkosten worden bespaard. De deelauto’s worden immers geladen aan de eigen laadinfrastructuur op beide locaties, waar de energie zeer voordelig is door de aanwezigheid van zonnepanelen.

Shared Solutions

In het kader van het project Shared Solutions gaat het reserveren van een van de vijf deelauto’s via een moderne en gebruiksvriendelijke applicatie. Met deze zogeheten ‘closed community car sharing software’ is het delen van de voertuigen gemakkelijk, veilig en ongecompliceerd. De medewerker hoeft niet meer naar een uitgiftebalie voor de sleuteloverdracht en hoeft derhalve ook geen rekening te houden met openingstijden. Binnen enkele seconden kunnen geautoriseerde gebruikers met hun smartphone de EQC reserveren, openen, sluiten en starten.

CO2-neutraal

Het inzetten van elektrische deelauto’s voor medewerkers past enerzijds in de verdere transformatie van Mercedes-Benz tot aanbieder van mobiliteitsdiensten en anderzijds binnen het plan Ambition 2039. Daarbij bekijkt de autofabrikant het aspect duurzaamheid in zijn geheel langs de volledige waardeketen. Het doel is de transformatie van de volledige portfolio van nieuwe personenwagens tot een CO2-neutraal aanbod vanaf 2039. 

Gemiddeld 8,6 gram minder…Gates vergroot range…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties