fbpx
bekeken: 5028 x
Waardeer dit artikel:
544 votes, average: 2,70 out of 5544 votes, average: 2,70 out of 5544 votes, average: 2,70 out of 5544 votes, average: 2,70 out of 5544 votes, average: 2,70 out of 5
(2,70)
(Inloggen is vereist)

Etiketten Cromax, Spies Hecker en Standox conform CLP

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 februari 2014, 10:04

Leestijd: < 1 minuut

De merken Cromax, Spies Hecker en Standox van Axalta Coating Systems zijn eind 2013 begonnen met het aanpassen van de productetiketten. Dit in overeenstemming met de Europese voorschriften inzake de indeling, etikettering en verpakking (CLP) van stoffen en mengsels.

Kris Van Cauwenbergh, businessmanager bij Axalta Coating Systems: “Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor wat betreft de gezondheid en veiligheid van onze klanten en eindgebruikers. Daarom willen we de omschakeling naar de nieuwe etiketten heel snel laten verlopen. De Spies Hecker- en Standox-producten met de vernieuwde etiketten worden al sinds december 2013 verdeeld en de nieuwe Cromax-etiketten worden deze maand geïntroduceerd.”

De wetgeving vereist onder meer een reeks nieuwe pictogrammen. Ruiten met een rode rand zullen de vroegere vierkanten met oranje achtergrond vervangen. Onderaan deze nieuwe pictogrammen komt één woord dat het gevaarniveau aangeeft. Het woord Danger wordt gebruikt om een ernstiger gevaar aan te duiden dan Warning. Deze woorden vervangen de vroegere risicobepalingen als Toxic of Harmful.

Zowel de oude als de nieuwe symbolen en classificaties kunnen tot het einde van de overgangsperiode op 1 juni 2015 worden gebruikt.

Axalta demovideo CLP-etiketten

150 aardgaswagens besteld op…BCC sluit aan bij Nexus…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties