bekeken: 449 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Europcar koopt prijsvechter Goldcar

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 20 juni 2017, 12:16

Leestijd: 1 minuut

Autoverhuurbedrijf Europcar heeft de aankoop aangekondigd van Goldcar, dat vooral aanwezig is in Spanje en Portugal.

Goldcar groeide jaarlijks met 17 procent tussen 2008 en 2016 en is inmiddels het grootste budgetverhuurbedrijf in Europa. In 2016 bedroegen de inkomsten uit verhuur ongeveer 240 miljoen euro.

Kruispunt

Europcar stelt in een persmededeling dat het de Europcar Groep met de strategische overname van Goldcar positioneert “op het kruispunt van drie grote motoren van de groei, het Middellandse Zeegebied, het recreatieve segment en het budgetsegment”. Of in de woorden van Caroline Parot, ceo van de Europcar Groep: “Na de overname van Buchbinder afgelopen mei is de overname van Goldcar een belangrijke strategische stap voor de Europcar Groep, die past binnen onze Ambitie 2020. De overname stelt ons in staat een belangrijke speler in het budgetsegment in Europa te worden.”

Organische groei

Juan Carlos Azcona, ceo van Goldcar, zegt eveneens verheugd te zijn met de overname door Europcar: “De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan het veroveren van de markt voor recreatief vervoer met een organische groei in de twee cijfers dankzij een unieke combinatie van schaalvergroting, innovatie en wendbaarheid. In een zeer gefragmenteerde sector zien wij veel mogelijkheden om met Goldcar verder te groeien in de toekomst.”

Tags: , ,

Voertuigregistraties EU…Traxio Certified vervangt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties