bekeken: 258 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Europese goedkeuring voor accuproject

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 december 2019, 12:59

Leestijd: 1 minuut

De Europese Commissie heeft toestemming verleend aan zeven Europese landen, waaronder België, om gezamenlijk een project te starten voor de productie van accu’s.

Gezamenlijk zullen de landen de komende jaren 3,2 miljard euro steken in het project. De landen, waaronder naast België ook Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen en Zweden, verwachten dat hiermee nog eens 5 miljard euro aan particulieren investeringen kan worden opgehaald.

Grondstoffen

Voor het project zullen verschillende bedrijven uit de zeven landen hun krachten bundelen. In België zullen Umicore, Solvay en Nanocyl hun bijdrage leveren. Zij zullen met name grondstoffen leveren voor de te ontwikkelen accu’s. Zij ontvangen daarvoor een overheidssteun van zo’n 80 miljoen euro. Dat is nog bescheiden in vergelijking tot bijvoorbeeld Duitsland, dat gezamenlijk aan diverse in Duitsland gevestigde bedrijven zo’n 1,25 miljard euro aan overheidssteun uitkeert.

Mededinging

Voor het verlenen van overheidssteun voor deze bedrijven was uiteraard toestemming van de Europese Commissie nodig. Margrethe Vestager is commissaris voor het mededingingsbeleid: “De productie van accu’s in Europa is van strategisch belang voor onze economie en onze samenleving. Dit biedt namelijk potentieel in termen van schone mobiliteit en energie, werkgelegenheid, duurzaamheid en concurrentievermogen. Onze belangrijke projecten van gemeenschappelijk Europees belang effenen het pad voor overheden en bedrijven uit meerdere lidstaten om de handen in elkaar te slaan en ambitieuze innovatieprojecten op te zetten met positieve overloopeffecten naar andere bedrijfstakken en regio’s. Dankzij de steun die nu groen licht krijgt, kan dit belangrijke project van start gaan zonder dat de mededinging buitensporig wordt verstoord.”

Van Mossel neemt groep Van…Marges merkverdelers ook in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties