bekeken: 641 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Fastned bouwt laadstations in België

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 20 juli 2018, 11:53

Leestijd: 1 minuut

Fastned, dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal 1.464.000 euro voor de bouw van veertig snellaadstations in Nederland, Vlaanderen en Brussel. De subsidie is afkomstig van Benefic.

De missie van Fastned is het versnellen van de transitie naar elektrisch rijden. Om dit te realiseren, bouwt de onderneming een Europees netwerk van snellaadstations. Op dit moment heeft Fastned er ruim 75 operationeel in Nederland en Duitsland.

Vrijheid

In het kader van Benefic wil Fastned op veertig additionele locaties bouwen in Nederland, Vlaanderen en Brussel. Daar kan de automobilist tot 175 kW supersnel laden. De exacte plekken en de verdeling worden in een later stadium bepaald. De realisatie van het project moet elektrische rijders de vrijheid geven om door de gehele regio van Nederland, Vlaanderen en Brussel te rijden. Alle locaties zijn 24/7 publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s, inclusief E-taxi’s en deelauto’s.

Europese Unie

Benefic is een grensoverschrijdend project, dat onder meer de ontwikkeling van laadinfrastructuur stimuleert. Het wordt gefinancierd door het Connecting Europe Facility-programma (CEF) van de Europese Unie.

Tags: , , , ,

Ford opent online dealerJeep-topman vervangt zieke…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties