bekeken: 340 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Fastned verwerft dertien snelweglocaties

DOMEIN:

Geplaatst op: 9 januari 2020, 16:08

Leestijd: < 1 minuut

De exploitant van snellaadstations voor elektrische voertuigen Fastned heeft in België dertien locaties langs snelwegen verworven waar snellaadstations zullen worden gebouwd.

De stations zullen worden gebouwd op bestaande parkings direct langs de belangrijkste snelwegen in Vlaanderen in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. De snelwegparkings vallen onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de Vlaamse wegbeheerder. De toestemming die AWV voor de locaties heeft verleend is geldig voor vijftien jaar en is tot stand gekomen na een openbare oproep van het agentschap in samenwerking met Benefic, een initiatief van de Connecting Europe Facility.

Europees netwerk

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “Wij zijn ontzettend blij dat we nu ook in België direct aan de snelweg snellaadstations gaan bouwen. Dit past perfect in onze missie, namelijk vrijheid geven aan de elektrische rijder en daarmee de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Ons doel is een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen en daar komen we met deze locaties een stapje dichterbij.”

Vertrouwen in elektrisch rijden

Veva Daniels, woordvoerder Agentschap Wegen en Verkeer: “Steeds meer mensen willen investeren in een elektrische wagen, bleek uit een onderzoek van Vias. Liefst één op de zes Belgen geeft aan dat hij of zij een aankoop binnen de drie jaar overweegt. Door de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrische voertuigen langs de Vlaamse snelwegen maken we het gebruik van een elektrische wagen gemakkelijker. We ondersteunen elk initiatief dat het vertrouwen in elektrisch of zero-emissierijden vergroot.”

Op dit moment heeft Fastned 114 stations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Op deze stations kunnen elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100 procent duurzame elektriciteit.

Occasionprijs stijgt gemiddeld…Belgische autodealer op 0,5%…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties