bekeken: 401 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Febelauto erkent batterijrecyclagebedrijven

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 april 2019, 16:12

Leestijd: 1 minuut

Febelauto, in België verantwoordelijk voor de inzameling, verwerking en recyclage van autowrakken, heeft op dinsdag 23 april de eerste twee bedrijven erkend die batterijen uit afgedankte hybride en elektrische voertuigen mogen uitnemen.

Het gaat om Galloo uit Menen in Vlaanderen en Recycar uit Obourg in Wallonië.

Manifest

manifest-vlaamsDe officiële erkenning vond plaats in het bijzijn van de minister van Leefmilieu Koen Van den Heuvel. Tijdens deze gelegenheid hebben de invoerders van 42 automerken tevens een manifest ondertekend waarin Febelauto wordt aangewezen als beheersorganisme voor een veilig en milieuvriendelijk beheer van hun elektrische en hybride voertuigen, inclusief de batterijen.

Catherine Lenaerts is algemeen directeur Febelauto en was bij de feestelijke bijeenkomst. “Febelauto hanteert normen waaraan bedrijven moeten voldoen die batterijen uitnemen. We willen zeker weten dat het personeel vakkundig is, dat het bedrijf beschikt over de juiste uitrusting, dat de administratie deugt omtrent waar de batterijen vandaan komen en waar ze naartoe gaan, en dat ze veilig opgeslagen worden.”

Ontmanteling

De beide bedrijven nemen alleen de batterijen uit de voertuigen. Ontmanteling gebeurt nog niet in België. Catherine Lenaerts: “Daarvoor hebben we contacten met  bedrijven onder andere in Frankrijk en Nederland. Ook met de recyclage van batterijen zijn we nog niet zo ver als Nederland, maar dit is een eerste stap. Met nog vier bedrijven zijn we inmiddels bezig met de zogeheten EC+ erkenning, erkende centra die ook batterijen kunnen innemen.”

Tags: , , ,

Koersval Umicore na…Aantal verkeersdoden daalt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties