bekeken: 804 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Febiac: elektrisch rijden is complex dossier

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 21 september 2018, 14:17

Leestijd: 1 minuut

Febiac vindt het prematuur om te stellen dat de verkoop van wagens met verbrandingsmotoren vanaf 2028 moet stoppen. Wil elektrische aandrijving werkelijk een alternatief voor de massa zijn, dan moeten eerst de nodige praktische en financiële kwesties worden opgelost.

Zo is het volgens de federatie niet zozeer de vraag of fabrikanten in staat zullen zijn kwalitatief goede voertuigen te bouwen. Het snel groeiende aanbod en de steeds langere actieradius vormen het antwoord. Essentiëler is of er een infrastructuur kan komen die toereikend is voor het massale, dagelijkse laden van miljoenen auto’s. Bovendien is het volgens Febiac de vraag hoe schoon de geleverde stroom is en welke prijzen er gerekend gaan worden. Daarnaast zit er nog steeds rek in de techniek voor verbrandingsmotoren (low carbon, synthetische brandstoffen).

Greenpeace

Febiac reageert op een bericht van Greenpeace dat een verkoopverbod per 2028 noodzakelijk is om de afspraken voor het Parijse klimaatakkoord te halen. Behalve praktische bezwaren ziet Febiac ook een financieel en moreel pijnpunt: elektrisch rijden moet ook haalbaar worden voor degenen met een minder gevulde portemonnee.

Tags: , , ,

Berlijn hoofdkwartier joint…Sweco lanceert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties