bekeken: 335 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Febiac mist plan achter ban op verbrandingsmotor

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 oktober 2019, 09:20

Leestijd: 1 minuut

Op 24 oktober heeft de Brusselse regering het Brussels Klimaatplan goedgekeurd. Dat betekent onder meer dat personenwagens op diesel uiterlijk in 2030 uit de stad verdwenen moeten zijn. Benzinewagens krijgen tot 2035 respijt, maar dan is Brussel ook voor hen verboden toegang.

Brancheorganisatie Febiac noemt het plan onhaalbaar en vraagt om een plan van aanpak. Febiac wijst er bijvoorbeeld op dat de laadinfrastructuur in Brussel enorm achterloopt bij de vraag. Ook is niet duidelijk hoe burgers en bedrijven fiscaal worden beloond bij de overstap naar elektrische mobiliteit.

Haalbaar en betaalbaar

“Het stuit ons tenslotte ook tegen de borst dat de Brusselse Regering geen enkel oog heeft voor het feit dat ook verbrandingsmotoren met nieuwe, synthetische of hernieuwbare brandstoffen een belangrijke, haalbare én betaalbare bijdrage kunnen leveren in het verder schoner maken van onze omgevingslucht én het verminderen van de CO2-uitstoot”, aldus Febiac.

Febiac vraagt daarom eerst om concrete plannen, voordat de organisatie akkoord gaat met de voorgenomen ban op de verbrandingsmotor.

Tags: , , ,

Nieuwe bestelbon voor verkoop…Nederlandse Hitachi neemt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties