fbpx
bekeken: 208 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Gates vergroot range elektrische waterpomp

DOMEIN:

Geplaatst op: 16 juli 2020, 07:23

Leestijd: < 1 minuut

Gates heeft zijn assortiment E-Cool elektrische waterpompen van OE-kwaliteit uitgebreid met 16 nieuwe onderdeelnummers. Distributeurs hebben nu toegang tot 36 onderdeelnummers.

Tot de voertuigen die onder de uitbreiding vallen, behoren populaire modellen van Audi (A4, A5 & A6), BMW (Reeks 1-5 en X1-X5) Land Rover (Discovery en Range Rover), Mercedes-Benz (CLK-Klasse C,E&SL en CLS E-Klasse) Porsche (Cayenne), Seat (Altea) en VW (Golf en Scirocco).

De E-Cool-eenheden voldoen aan de normen van de autofabrikant. Alle beugels om de waterpompen te monteren in hun specifieke toepassingen zijn inbegrepen. Hergebruikte oude beugels vertonen volgens Gates vaak defecten en creëren onnodige ongeplande reparaties voor garages. Om die reden biedt Gates met de nieuwe beugels extra kosten- en tijdbesparing.

Koelen

Een op de vier auto’s op de Europese wegen is uitgerust met turbochargers die worden gekoeld met elektrische waterpompen. Voertuigfabrikanten zien de technologie steeds vaker als de beste manier om een reeks componenten te koelen. Sensoren bepalen namelijk exact wanneer de toevoer van koelvloeistof nodig is. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie, maar vermindert ook de totale belasting van de motor. Ingebouwde toepassingen voor elektrische waterpompen omvatten momenteel: koeling van het turbochargersysteem, regeling van de cabineverwarming, accukoeling en -verwarming bij hybride en elektrische auto’s. Als gevolg daarvan zijn veel van de afgelopen vijf jaar gebouwde auto’s uitgerust met elektrische waterpompen.

Intervallen

Hoewel de onderhoudsintervallen vergelijkbaar zijn met die van hun mechanische tegenhangers, moeten de elektrische waterpompen in sommige van deze auto’s nu worden vervangen. Zo is er bijvoorbeeld veel vraag naar vervangende pompen voor de 2,5- en 3,0-litermotoren uit de series 3, 5 en 7 van BMW. De nieuwste E-Cool-onderdeelnummers zijn geschikt voor deze toepassingen. In feite zijn alle onderdeelnummers in het Gates E-Cool-assortiment specifiek toegevoegd, omdat er in de markt al vraag is naar deze componenten.

Elektrische deelauto’s voor…Bijna veertig procent minder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties