bekeken: 250 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Glasurit Eco Balance REDcert²-gecertificeerd

DOMEIN:

Geplaatst op: 26 november 2019, 11:42

Leestijd: < 1 minuut

De Eco Balance-productlijn van Glasurit is gecertificeerd overeenkomstig de algemene REDcert²-standaard, alsook de eSense-lijn van zustermerk R-M. Zowel Glasurit als R-M zijn merken van BASF.

Eco Balance is een productlijn die voorzichtig omspringt met fossiele grondstoffen, om zo CO2-uitstoot te verlagen bij de productie. In de allereerste stap van het productieproces worden fossiele grondstoffen vervangen door hernieuwbare bronnen en toegewezen aan het respectieve product.

Methode

Deze methode, die gezamenlijk door BASF en TÜV Süd werd ontwikkeld, stimuleert het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, bespaart fossiele grondstoffen en vermindert de uitstoot van broeikasgassen. De samenstelling en de kwaliteit van de overeenkomstige eindproducten blijven ongewijzigd. De standaard is nu het eigendom van REDcert en waarborgt dat de respectieve hoeveelheid biomassa die in het BASF-productieproces wordt ingebracht, correct toegewezen is aan de Glasurit Eco Balance-producten.

Duurzaam

De gecertificeerde Eco Balance-portfolio van Glasurit omvat primer, plamuur, verharder, vernis en additieven, die met name worden gebruikt voor de reparatie van bumpers en middelgrote schade. Dit betekent dat schadeherstelbedrijven de meest voorkomende soorten schade zeer efficiënt én op een milieuvriendelijke manier kunnen herstellen. “We zijn er trots op dat we nieuwe standaards creëren op het vlak van de duurzaamheid van reparatieproducten”, vertelt Marco Benen, Sustainability Manager bij de BASF Coatings-divisie.

“Door gebruik te maken van Glasurit Eco Balance kunnen schadeherstelbedrijven hun unieke verkooppropositie ‘Wij werken duurzaam’ onderstrepen en als betrouwbare partners optreden voor alle verzekeringsmaatschappijen en autofabrikanten die ook waarde hechten aan duurzaamheid.”

Standox ontwikkelt eigen kleurSidem breidt gamma…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties