bekeken: 1313 x
Waardeer dit artikel:
263 votes, average: 2,55 out of 5263 votes, average: 2,55 out of 5263 votes, average: 2,55 out of 5263 votes, average: 2,55 out of 5263 votes, average: 2,55 out of 5
(2,55)
(Inloggen is vereist)

Glasurit zoekt ‘auto van de toekomst’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 januari 2015, 11:27

Leestijd: 1 minuut

Glasurit Automotive Refinish lanceert in oktober de ‘Car of the Future’ wedstrijd. Tijdens deze educatieve competitie nemen een zeventigtal leerlingen uit de studierichting carrosserie het tegen elkaar op. De mooiste en best afgewerkte auto van de toekomst wint.

Elk van de zeven deelnemende scholen moet een conceptwagen én een nieuwe autolakkleur ontwikkelen. Een echte uitdaging want deze conceptwagen wordt een heuse maquette op schaal, gemaakt uit polyurethaanschuim, polyesterdoeken en hars, waarmee de scholen hun visie op de auto van de toekomst zullen tonen.

Doorheen het schooljaar zal een tiental sessies worden georganiseerd in het Refinish Competence Center, het state-of-the-art opleidingscentrum van BASF Coatings Services in Bornem. Tijdens deze sessies zullen Glasurit-technici de leerkrachten ondersteunen bij de uitwerking van dit individuele ‘Car of the Future’ project. Belangrijk is dat ze de bijhorende gedetailleerde afwerking, noodzakelijk voor een perfecte herstelling, in de vingers krijgen. Het eindresultaat zal op het einde van het schooljaar door een jury worden beoordeeld, met bijzondere aandacht voor de eindkwaliteit van het schuur- en lakwerk.

In de kijker

Met dit vooruitstrevende initiatief zet Glasurit zich in om de studierichting ‘carrosserie‘ opnieuw in de kijker te zetten en om de volgende generatie kwalitatieve carrosserieherstellers klaar te
stomen. Interesse wekken bij potentiële deskundigen en deze bewust maken van de kansen die de auto-industrie kan betekenen is namelijk van groot belang.

Tags: , , , ,

Continental: Elektrische…VS leggen Honda 60 miljoen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties