bekeken: 417 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

GM stopt automotive kennis in e-bike

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 februari 2019, 14:19

Leestijd: 1 minuut

Onder de merknaam Ariv betreedt autofabrikant General Motors de markt voor e-bikes. Bij het ontwerpen hiervan maakt Ariv dankbaar gebruik van de automotive kennis en kwaliteiten bij GM.

De Ariv e-bikes zijn ontworpen en ontwikkeld door GM in Michigan en Oshawa (Ontario). Ze worden als eerste gelanceerd in België, Nederland en Duitsland. Hier is de vraag naar e-bikes met lithium-ionbatterijen het grootst.

Twee modellen

Er komen in eerste instantie twee modellen van de Ariv e-bike: de Meld, een compacte e-bike, en de opvouwbare Merge. De naam Ariv werd gekozen als onderdeel van een wereldwijde crowdsourcing campagne die afgelopen november werd gelanceerd. “De crowdsourcing campagne bood ons de mogelijkheid om consumenten te betrekken bij de ontwikkeling van ons merk”, verklaart Hannah Parish, directeur van Ariv. “Combineer die benadering met onze producten en onze mix van fiets- en autotalenten, en je krijgt een uniek merk-DNA.”

Connected

De accu is ontworpen en gekeurd aan de hand van dezelfde strenge teststandaarden die ook gelden voor de batterijen van GM’s elektrische voertuigen. Fietsers laden de accu binnen ongeveer 3,5 uur op en kunnen vervolgens tot 64 kilometer rijden. De e-bikes zijn via Bluetooth verbonden met de Ariv-app. Deze voorziet de fietser van rijgegevens, zoals snelheid, afstand, resterende batterijduur, het ondersteuningsniveau van de motor, afgelegde afstand en meer. Extra functies voor de app staan in de planning, zoals een feature die fietsers op basis van een voorspellend algoritme helpt om transpiratievrij op hun bestemming te arriveren.

Tags: , ,

Meer samenwerking BMW en…Tenneco komt met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.