bekeken: 870 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

GMAN en Bruyninx over naar Van Mossel

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 4 december 2018, 10:12

Leestijd: 1 minuut

De dealergroepen GMAN en Groep Bruyninx, eigendom van de Antwerpse groep Alcopa, worden overgenomen door de Nederlandse Van Mossel Automotive Groep. De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit en is gepland om eind dit jaar te worden afgerond.

Alcopa, in handen van de familie Moorkens, is een van de bekendste familiebedrijven uit de Belgische autosector. Zo is Alcopa onder meer officieel invoerder van de merken Hyundai, Suzuki, SsangYong en Isuzu voor de Belgische markt.

Toekomst

Met de bedrijven Fidenco (België) en Autopolis (Luxemburg) blijft men volop inzetten op automotive retail, zeggen managing directors Axel Moorkens en Damien Heymans: “Tegelijk geloven we dat de Van Mossel Automotive Groep een betere partner zal zijn voor GMAN en Groep Bruyninx, die de toekomst veilig stelt voor de 22 vestigingen en ruim driehonderd medewerkers.” De transactie betreft een netwerk van schadeherstelbedrijven en dealerbedrijven voor verkoop en onderhoud van de merken Opel, Abarth, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Citroën, DS, Peugeot, Nissan en Kia.

Van Mossel

De Van Mossel Automotive Groep telt bijna honderd vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Eric Berkhof, algemeen directeur: “Wij zijn trots om ons familiebedrijf te introduceren op de Belgische markt. Ons leasebedrijf International Car Lease Holding is er al enkele jaren actief. Dat we hier nu een omvangrijk netwerk aan auto- en schadeherstelbedrijven aan kunnen toevoegen, geldt voor ons als een belangrijke strategische aanvulling.“

 Alcopa

De oorsprong van familiebedrijf Alcopa (afkorting voor ‘Albert & Constance Participation’) gaat terug tot 1937. Toen richtten Albert Moorkens en zijn echtgenote Constance een bedrijf voor de productie en distributie van motorfietsen. Tegenwoordig telt Alcopa meer dan tweeduizend werknemers, verspreid over verschillende landen binnen en buiten Europa. Het bedrijf is actief in zes verschillende domeinen met verschillende geografische voetafdruk en reikwijdte.

Tags: , , , , , , , ,

Brecht Roels, Sergoyne…Nissan bouwt aan community
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.