bekeken: 1423 x
Waardeer dit artikel:
435 votes, average: 2,62 out of 5435 votes, average: 2,62 out of 5435 votes, average: 2,62 out of 5435 votes, average: 2,62 out of 5435 votes, average: 2,62 out of 5
(2,62)
(Inloggen is vereist)

Google auto zet leasemarkt op zijn kop

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 november 2013, 12:18

Leestijd: 1 minuut

De zelfrijdende auto van Google en car sharing zullen in de nabije toekomst de autoleasemarkt volledig op zijn kop zetten. Dat verwacht Leasetrader naar aanleiding van een uitgebreide analyse van de leasemarkt.

Wilbert Philippo, directeur Leasetrader: “Nu al is zichtbaar dat mobiliteitsvormen in snel tempo veranderen. Car Sharing is sterk in opmars en bedrijven geven steeds vaker een mobiliteitsbudget in plaats van een leaseauto. Ook verandert het bezit van een leaseauto naar het gebruik ervan, zo blijkt uit cijfers en Google zoekopdrachten. Online wordt steeds belangrijker in zowel de leasevorm als de zoektocht naar een leaseauto. Nu al zoekt 61% van de ondernemers online naar een leaseauto.

Tijdens een investeringsronde haalde Google 258 miljoen dollar op voor de introductie van de Startup Uber. Uber koppelt bestuurders van luxe taxi’s aan passagiers via een mobiele applicatie en klanten kunnen on demand een auto bestellen die hen op komt pikken. Ook richten ze zich steeds nadrukkelijker op het koppelen van gebruikers om carpoolen mogelijk te maken. Uber is wereldwijd actief in zo’n veertig steden.

Zelfrijdende auto

Daarnaast heeft Google een zelfrijdende auto ontwikkeld die inmiddels al toestemming heeft om in drie staten in de VS de weg op te gaan. De auto rijdt zonder enige bijsturing naar alle ingevoerde plaatsen, zelf rijden is overbodig en de bestuurder heeft de gelegenheid de tijd anders in te vullen. Google verwacht dat er in de wereld nog maar 10% van de auto’s nodig zijn die er nu op de weg rijden.

“De nieuwe mobiliteitsontwikkelingen maakt dat leasemaatschappijen straks geen eigenaren meer zijn van leaseauto’s maar van mobiliteitsoplossingen. Deze vormen lossen het fileprobleem op, er zal minder geld nodig zijn voor wegen en de milieubelasting gaat omlaag”, aldus operationeel manager van Leasetrader Shercinio Ware.

Tags: , , ,

Samenwerking en maatwerk…Modix AdBox brengt uw…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties