bekeken: 423 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Graduaat Voertuigtechnieken bij KdG

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 februari 2020, 07:52

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf september 2020 kan je bij de Karel de Grote Hogeschool (KdG) het gloednieuwe graduaat Voertuigtechnieken volgen. “We komen zo tegemoet aan de vraag van het werkveld naar diagnosetechniekers met de nodige vaardigheden om in te spelen op de snel veranderende sector”, vertelt Fenna Dirckx, coördinator van het graduaat.

Het graduaat is gericht op studenten met een passie voor voertuigen die willen werken in een sector waarin nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar in sneltempo opvolgen. “Kandidaten komen nu vaak met een te beperkte technische kennis terecht in de garage. Ook de mindset en competenties voor levenslang leren ontbreken dikwijls nog”, vult de coördinator aan.

Werkplekleren

De studenten spenderen minstens een derde van de tijd op de werkplek (werkplekleren) en doen zo op korte termijn veel praktische kennis op. Fenna Dirckx: “Ze leren echt ‘on-the-job’ wat er van hen verwacht wordt.” Het graduaat komt er naast de bestaande bachelor autotechnologie. Liefhebbers van personenwagens, bedrijfsvoertuigen, agrarische en industriële voertuigen, brom- en motorfietsen, vrachtwagens kunnen dus hun hartje ophalen bij KdG. “Afhankelijk van het beroep dat ze later willen uitoefenen, kiezen geïnteresseerden voor het graduaat of de bachelor en stomen we hen klaar voor de automotive sector in volle evolutie”, aldus de coördinator. (foto KdG)

Studie Traxio: wisselende…E10 Protector Wynn’s voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties