bekeken: 286 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Groep Renault neemt start-up Carizy over

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 november 2018, 16:24

Leestijd: 1 minuut

Groep Renault maakt de overname bekend van Carizy, een Franse intermediair voor bemiddeling tussen particulieren op het gebied van gebruikte wagens.

De aankoop levert de autofabrikant de kennis en vaardigheden voor een directe entree op de peer-to-peer markt voor occasions. Renault beschikte weliswaar over meerjarige kennis inzake gebruikte wagens, maar die betrof enkel de segmenten B2B (professionals onderling) en B2C (professionals en particulieren).

De verkoop van een occasion van de ene consument aan de andere kan een ingewikkelde klus zijn. In dergelijke gevallen kunnen beide partijen een beroep doen op Carizy. Het platform fungeert als tussenschakel bij de transactie, door middel van veilige, digitale begeleiding vanaf het begin toten met het einde van de deal. Daarmee speelt de dienstverlener volgens Renault in op een duidelijke behoefte in de markt.

Veel potentie

“De acquisitie is volledig in lijn met de strategie van Groep Renault op het gebied van gebruikte wagens”, zegt Philippe Buros, senior vice president market area France. “We willen een nadrukkelijke positie verwerven op deze groeiende, veel potentie bevattende markt. Samen zullen we zorgen voor een innovatieve, complete en digitale dienst waarvan velen zullen profiteren.”

Vier miljoen

De Franse C2C-occasionmarkt wordt geraamd op zo’n vier miljoen voertuigen per jaar. Daarmee vormen deze transacties tussen particulieren ongeveer twee derde van de totale markt voor tweedehands voertuigen. Opgericht in 2015 heeft Carizy vandaag de dag dertig medewerkers en werkt de organisatie samen met driehonderd voertuiginspecteurs in heel Frankrijk. Er zijn inmiddels onder begeleiding van Carizy meer dan tweeduizend autotransacties tussen consumenten tot stand gekomen. Het platform heeft als doelstelling om op korte termijn een van de grote spelers van zijn segment te worden.

Tags: , , ,

Vrooam introduceert AutoProfitEuropese inschrijvingen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties