bekeken: 557 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Hedin en Stern bespreken fusie

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 30 januari 2020, 13:36

Leestijd: 1 minuut

Hedin Automotive, met in ons land veertien concessiehouders voor Mercedes-Benz, en de Stern Groep, na Van Mossel de grootste dealerholding van Nederland, zijn op basis van exclusiviteit in gesprek over een fusie van beide automotive bedrijven.

De combinatie van Stern en Hedin Automotive zou sterk complementair zijn op geografisch gebied en de gevoerde automerken. Daarnaast denken beide partijen samen een leidende rol te kunnen spelen in de verwachte verdere consolidatie van automotive retailers in de Eurozone.

Scandinavisch

I.A. Hedin Bil is een van oorsprong Zweeds familiebedrijf, dat in Zweden en Noorwegen 87 vestigingen heeft en bijna dertig automerken vertegenwoordigt. In oktober nam Hedin Mercedes-Gent over, met zeven vestigingen in Oost-Vlaanderen. In augustus werden daar nog eens vijf vestigingen van Mercedes-Benz in de provincie Antwerpen aan toegevoegd. Eind 2019 telde Hedin in ons land veertien concessies. De omzet van Hedin bedroeg in 2018 zo’n twee miljard euro, behaald met 2450 medewerkers.

Mobiliteit

De beoogde partners wijzen op “allerlei trends en ontwikkelingen” die grote invloed zullen hebben op de individuele mobiliteit van consumenten en de manier waarop zij auto’s kopen en gebruiken. “Dat dwingt autobedrijven in heel Europa om hun toegevoegde waarde voor consumenten te herzien en hun bedrijfsmodellen nog eens kritisch tegen het licht te houden. Voor een passend antwoord op de veranderingen in de markt zoeken autobedrijven tevens naar nieuwe kennis en aanvullende competenties. Bovendien wordt de automarkt steeds internationaler. Stern en Hedin Automotive geloven dat het bundelen van hun krachten de beste weg voorwaarts is.”

Verdere groei

De beoogde partners kunnen op dit moment geen zekerheid geven dat de fusie zal doorgaan. Mocht dat echter het geval blijken, dan heeft de combinatie de intentie om de notering aan Euronext Amsterdam te gebruiken als een platform voor verdere groei.

Tags: , , ,

1300 extra laadpunten Allego…1,5 procent meer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties