bekeken: 423 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Het blijft gissen naar de bedrijfswagen

DOMEIN:

Geplaatst op: 27 maart 2019, 09:03

Leestijd: < 1 minuut

Ook na vier jaar speuren blijft het gissen naar het precieze aantal bedrijfswagens in ons land, hoeveel werknemers hem gebruiken als werkinstrument en wat het aandeel is van de zogenoemde ‘salariswagen’.

Febiac kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de afronding van de leerstoel van Brussels Studies Institute (BSI).

Ontgoocheling

Febiac constateert bijvoorbeeld dat evenmin duidelijk is geworden hoeveel leasewagens eigenlijk onder privélease vallen. Het gebrek aan overheidsstatistieken bemoeilijkt het voeren en begroten van een doordacht overheidsbeleid die de zakelijke autorijder wil ontzien. De automobielsector is bij monde van Febiac ontgoocheld dat deze onmisbare basisgegevens niet duidelijk(er) zijn geworden.

Kompas

Positief aan de leerstoel noemt Febiac de creatie van een online simulatietool waarmee de financiële, socio-economische en fiscale effecten kunnen becijferd worden van beleidsvoorstellen inzake bedrijfsmobiliteit. Het geeft een kompas aan beleidsmakers en stakeholders die werk willen maken van een doordacht en evenwichtig bedrijfswagenbeleid.

Klimaat

Ook ziet Febiac in de beleidsmaatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen om de klimaatimpact van (bedrijfs)wagens te beperken een kans voor de bedrijfswagen als hefboom in de verduurzaming van onze mobiliteit.

Verboden voor dieselsMunich Re verzekert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties