bekeken: 333 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Inschrijvingen eerste trimester -18,2 procent

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 april 2020, 08:07

Leestijd: < 1 minuut

Maart is traditioneel de beste maand van het jaar wat de inschrijvingen van nieuwe auto’s in België betreft. Dat is dit jaar heel anders: de inschrijvingsresultaten lagen 47,5 procent lager dan in maart 2019. Het eerste trimester van dit jaar sluit 18,2 procent lager af dan verleden jaar.

Dat blijkt uit de cijfers die de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en Febiac, de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie, hebben gepubliceerd.

Covid-19

De inschrijvingen van nieuwe voertuigen gedurende de voorbije maand maart weerspiegelen onmiddellijk en overduidelijk de impact van de Covid-19-crisis op de automobielbranche.

Sinds 13 maart behandelen de garages en concessies enkel nog dringende interventies. De voertuighandel van zijn kant, ligt verplicht stil. Ook bestelde en reeds beschikbare voertuigen mogen op dit ogenblik niet uitgeleverd worden en krijgen dus ook geen inschrijving. Vandaar de ongezien sterke daling van de inschrijvingscijfers.

Het is, om evidente redenen, zeer delicaat om de cijfers van de voorbije maand te gaan vergelijken met die van een jaar geleden. De cijfers van maart 2020 geven eigenlijk enkel een beeld van de impact die de sector vanaf de start van de beperkende maatregelen op 13 maart heeft gevoeld op het gebied van verkopen, bestellingen en inschrijvingen, aldus Febiac.

93 procent minder nieuwe…8 op 10 Belgen beperkt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties