bekeken: 212 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Jo Stenuit directeur design Mazda Europa

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 oktober 2018, 09:42

Leestijd: 1 minuut

De Belg Jo Stenuit (49) is de nieuwe designdirecteur van Mazda in Europa. Hij volgt Kevin Rice op, die in augustus van dit jaar bij Mazda vertrok.

Stenuit, afgestudeerd aan de Royal College of Art in Londen, maakt al meer dan twintig jaar deel uit van het designteam van Mazda in Europa en bekleedde verschillende functies bij het Europese designcentrum van Mazda in Oberursel, vlakbij Frankfurt.

Modellen

Tot voor kort was hij hoofd van de afdeling Interior Design en Brand Style, verantwoordelijk voor het interieurdesign van de modellen van Mazda en het verbeteren van het Mazda-merk in Europa. Hij was hoofdontwerper van twee concept cars, de Kiyora (2008) en de Hakaze (2007) en van de vorige generatie Mazda3 (2008). Hij bracht ook twee jaar door op het hoofdkantoor van Mazda Motor Corporation in Hiroshima, waar hij het interieur van de Mazda CX-7 (2004-2006) ontwierp.

Kodo

“Dankzij onze bekroonde Kodo – Ziel van Beweging ontwerpfilosofie zijn Mazda-designers in Europa en elders in de wereld een bepalende factor geweest voor het succes van onze producten, door prachtige auto’s te ontwerpen die onze klanten enorm aanspreken”, aldus Jeff Guyton, President en CEO van Mazda Motor Europe. “We zijn heel blij met zijn diepgaande kennis van ons merk en met het feit dat Jo vanaf nu onze designafdeling in Europa zal leiden. Samen met zijn team weten we dat hij ervoor zal blijven zorgen dat onze filosofie niet alleen in onze auto’s wordt toegepast, maar in alles wat we doen.”

In zijn nieuwe rol zal Stenuit rapporteren aan Ikuo Maeda, Global Design Chief van Mazda en aan Hajime Seikaku, Vice-President van Mazda’s Europese R & D Centre in Oberursel.

Tags: , , ,

‘Moreel debat nodig over…Bridgestone breidt Driveguard…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties