bekeken: 291 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Joint-venture voor software automatisch rijden

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 28 augustus 2018, 14:13

Leestijd: 1 minuut

Aisin, Advics, Jtekt en Denso richten een joint-venture op die ECU-software voor automatisch rijdende voertuigen gaat ontwikkelen. De nieuwe onderneming wordt voor 65 procent eigendom van automotive toeleverancier Denso.

De overige aandelen worden verdeeld over Aisin (25 procent), Advics en Jtekt (ieder vijf procent). Het Noord-Amerikaanse Advics levert original equipment remdelen. Aisin, met hoofdkantoor in Japan, ontwikkelt producten voor zero emission, automatisch rijden en connected car. De vierde partner, de Noord-Amerikaanse onderneming Jtekt, is actief met stuurdelen en aandrijfcomponenten.

Diepgaande veranderingen

Electronic Control Units sturen verschillende systemen die in motorvoertuigen aan, waaronder die voor remmen en sturen. De oprichters van de joint-venture wijzen erop dat de automotive industrie een tijdperk beleeft van diepgaande veranderingen. Dat geldt met name voor technologie rond  elektrificatie, geautomatiseerd rijden. Er is volgens de partners vanuit de industrie een versnelling nodig om de onderliggende techniek te ontwikkelen. Alleen zo kunnen toekomstige, ingrijpende mobiliteitsoplossingen daadwerkelijk van de grond komen.

Overeenstemming

De gemeenschappelijke onderneming van Aisin, Advics, Jtekt en Denso gaat slimme, hoogwaardige software ontwikkelen die nodig is voor grotere, complexere geïntegreerde ECU’s die voldoen aan de behoefte van autofabrikanten. Overigens moet de joint-venture nog een officieel karakter krijgen, want op dit moment is er uitsluitend informeel overeenstemming. Maart 2019 is de beoogde officiële startmaand.

Tags: , , , ,

Aparte lijn voor schadeherstel…Traxio: absurde situaties door…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties