bekeken: 1399 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Keuringen op stations Vlaanderen verruimd

DOMEIN:

Geplaatst op: 20 april 2020, 15:46

Leestijd: 2 minuten

De mogelijkheid om voertuigen te keuren is in Vlaanderen met ingang van vandaag (20 april) verruimd. Mobiliteitsfederatie Traxio dankt uitdrukkelijk minister Lydia Peeters voor dit initiatief.

Tot op heden mochten in Vlaanderen zware vrachtwagens, dito aanhangwagens en autobussen alsook prioritaire voertuigen gekeurd worden. Dank zij de nieuwe maatregel krijgen ook personenwagens (categorie M1) en lichte bedrijfsvoertuigen minder dan 3,5 ton (categorie N1) toegang tot de technische keuring en tweedehandskeuring. Ook keuring na ongeval is toegelaten, net als keuring van LPG-of CNG-voertuigen en landbouwvoertuigen.

Geldigheid

Belangrijk is volgens Traxio dat ook periodieke keuringen van M1 (personenwagens) en N1 (lichte bedrijfsvoertuigen ≤ 3.5 ton) met een groen keuringsbewijs met uiterste geldigheid vóór 13 maart 2020 opnieuw kunnen: deze voertuigen hebben immers geen uitstel van geldigheid van vier maanden. Voor voertuigen die binnen een maand na de einddatum van de noodmaatregelen naar de keuring moeten, is dit uitstel ook geldig.
De gefaseerde heropening is van belang om de toekomstige drukte in de centra voor technische keuring te spreiden. Ook is ze een belangrijke stap voor de sector van verkoop, onderhoud en herstelling van nieuwe en tweedehandse voertuigen. Zo kan nu alles in gereedheid worden gebracht voor een vlotte afhandeling en levering van nieuwe, tweedehandse en herstelde voertuigen van zodra de overheid dit toelaat, stelt Traxio.

Veiligheid

Alle keuringen zullen nog steeds op afspraak verlopen en strikte beschermingsmaatregelen in de strijd tegen Covid-19 moeten in het belang van de veiligheid van iedereen gerespecteerd worden, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “We kregen veel vragen van verschillende kanten om de keuringen verder open te stellen. Nu kunnen bijvoorbeeld nieuwe bestelwagens weer gekeurd worden en kunnen tweedehandswagens na keuring weer verkocht worden. Heel wat economische activiteiten moeten kunnen doorgaan en daarvoor zijn er verplaatsingen en dus ook keuringen nodig.”

Namens Traxio zegt ceo Pieter Van Bastelaere bijzonder verheugd te zijn dat er opnieuw meer keuringen worden toegelaten “De autosector kan zich nu proactief voorbereiden op de herneming van de activiteiten zoals de verkoop van tweedehandswagens en de levering van herstelde of te herkeuren voertuigen. De maatregel betekent ook een belangrijke ontlasting van de GOCA-keuringscentra na het einde van de lockdown light.”

Niet alle voertuigen

De periodieke keuring van personenvoertuigen (M1) en lichte bedrijfsvoertuigen van minder dan 3,5 ton (N1) met een geldigheid vanaf 13 maart 2020 is niet toegelaten. Beide categorieën genieten immers van een verlenging met 4 maand van het huidige keuringsattest.

Inschrijvingen EU -25,6% in…Bridgestone hervat productie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties