bekeken: 367 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

KKR-dochter Calsonic Kansei koopt Magneti Marelli

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 oktober 2018, 12:54

Leestijd: 1 minuut

De Italiaanse onderdelenfabrikant Magneti Marelli komt begin volgend jaar in handen van de Japanse collega Calsonic Kansei, dat weer eigendom is van durfkapitalist KKR. De ontstane combinatie is goed voor een zevende positie op de wereldmarkt, uitgaande van de gecombineerde omzet.

Met de overname is een bedrag van 6,2 miljard euro gemoeid. In totaal zal de combinatie goed zijn voor een jaaromzet van 15,2 miljard euro. In totaal zijn er bijna tweehonderd productie- en researchvestigingen verspreid over Europe, Azië en Amerika.

Baangarantie

Het huidige hoofdkantoor van Magneti Marelli nabij Milaan blijft volgens het duo in gebruik, bovendien is er ‘commitment’ om de huidige personele bezetting te handhaven. Onderdeel van de gemaakte afspraken is dat de nieuwe combinatie de komende jaren een toeleverancier blijft van Fiat Chrysler Automobiles, de huidige eigenaar van Magneti Marelli.

Jubileumjaar

Dat Magneti Marelli in de etalage stond was al veel langer bekend. De overname is naar verluid door wijlen Sergio Marchionne in gang gezet. Saillant: de transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond, het jaar waarin Magneti Marelli honderd jaar bestaat.

Tags: , , , ,

Werkplaats van toekomst op…Sterke stijging hybrides en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties