bekeken: 293 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Leaseplan biedt via Allego laadpunten aan

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 5 juli 2018, 12:20

Leestijd: 1 minuut

Leaseplan gaat zijn klanten die in elektrische voertuigen rijden zowel thuis als op het werk toegang geven tot eigen laadpunten. Hiervoor is een samenwerking opgetuigd met Allego, installateur van laadpunten.

De laadpunten zijn geschikt voor alle EV’s en de stroomkosten worden automatisch verrekend. De service zal in eerste instantie worden uitgerold in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal en Zweden.

Pas

Als onderdeel van de overeenkomst krijgen e-rijders van Leaseplan een pas die bij ruim 65.000 laadpunten in heel Europa te gebruiken is. Dit moet helpen om e-rijders af te helpen van hun range anxiety. ‘Lege-accuangst’ geldt als een van de belangrijkste obstakels voor emissievrije mobiliteit.

Allego installeert laadpunten bij de rijder thuis en op het werk, en zorgt eveneens voor het lopende beheer en onderhoud. Klanten van Leaseplan krijgen toegang tot het EV Cloud Services Platform van Allego, waarop facturering, monitoring en analytische diensten worden aangeboden. Wanneer een eigen laadpaal wordt toegevoegd aan het leasecontract is dit een extra optie bij de leaseauto. Dat kan van invloed zijn op het leasetarief,  afhankelijk van de afspraken en regels die werkgevers hanteren.

Ervaringen

Afhankelijk van de ervaringen in de eerste acht landen, moet blijken of en waar het initiatief verder wordt aangeboden. Leaseplan is in Europa in zo’n twintig landen vertegenwoordigd. Tex Gunning, ceo Leaseplan: “Dankzij de samenwerking kunnen we klanten naast elektrische auto’s nu ook een all-round EV-oplossing aanbieden voor omschakeling naar elektrische mobiliteit. Dit kan met één pennenstreek.”

 

Tags: , , , , ,

Uitgebreide merkrevisie voor…2,8 procent meer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties