fbpx
bekeken: 195 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Lichte omzetdaling Bosch België

DOMEIN:

Geplaatst op: 23 juni 2020, 14:42

Leestijd: 2 minuten

Bosch sluit het boekjaar 2019 in België af met een geconsolideerde omzet van 753 miljoen euro, een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. De totale netto-omzet van Bosch in België, inclusief niet-geconsolideerde verkoop aan andere Bosch-bedrijven, blijft stabiel op 574 miljoen euro.

Als gevolg van de onzekerheden veroorzaakt door de coronapandemie is Bosch voor het lopende boekjaar eerder gematigd: “Hoewel we vanwege de huidige situatie ook in België een uitdagend jaar verwachten, blijven we toegewijd aan de lokale markt en zijn potentieel op lange termijn”, aldus Heiko Carrie, president Robert Bosch France-Benelux. Bosch in België blijft een belangrijke werkgever met ongeveer 1400 medewerkers (situatie per 31 december 2019).

Mobility Solutions

De bedrijfssector Mobility Solutions blijft een belangrijke speler op de Belgische markt. De omzet in deze sector kende in 2019 een gestage groei. De divisie Automotive Aftermarket, die de aftermarket en de werkplaatsen voorziet van een compleet aanbod diagnose- en werkplaatsapparatuur en een breed assortiment onderdelen, boekte in 2019 opnieuw goede resultaten. Ook de onafhankelijke garagenetwerken, Bosch Car Service en Autocrew, blijven sterk presteren.

Klimaatneutraal

Tegen eind 2020 zullen alle Bosch-locaties wereldwijd volledig klimaatneutraal zijn. Bosch investeerde in 2019 ook aanzienlijk in zijn Belgische vestigingen. “Er werd bijvoorbeeld fors geïnvesteerd in de ruitenwisserfabriek van Robert Bosch Produktie in Tienen en in de kantoren van het Benelux-hoofdkwartier in Anderlecht. Ook de andere locaties en al onze medewerkers leveren de nodige inspanningen om dit klimaatdoel tegen het einde van dit jaar te bereiken”, aldus Carrie.

De meeste investeringen gingen naar aanpassingen van bestaande gebouwen en het energie-efficiënter maken van productielijnen. Naast de compensatie van de CO2- uitstoot en het inkopen van groene stroom, richt Bosch in België zich op energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie op lange termijn. Dat wil Bosch doen met de installatie van fotovoltaïsche systemen op verschillende sites. Bij Robert Bosch Produktie in Tienen werd een nieuwe, meer energiezuinige extrusielijn in gebruik genomen. In de kantoren van het hoofdkantoor in Anderlecht werden technische aanpassingen doorgevoerd en investeringen gedaan in innovatieve oplossingen voor ventilatie, verwarming, koeling en verlichting. Beide projecten leveren een energiebesparing van 3,3 GWh per jaar op. Andere vestigingen werken momenteel aan het energiezuiniger maken van hun locaties.

Corona

Bosch wil waar mogelijk bijdragen aan de inspanningen om de pandemie te bestrijden, bijvoorbeeld met de nieuwe ontwikkelde covid-19-sneltest en het Vivalytic-analysetoestel. Bosch wil in 2020 meer dan een miljoen sneltesten produceren en dit aantal volgend jaar nog verhogen tot drie miljoen. Daarnaast maakt Bosch in sommige regio’s ook gezichtsmaskers en ontsmettingsmiddelen, die voornamelijk worden gebruikt ter bescherming van de eigen medewerkers.

Actiedagen flitsverkoop bij…Voertuiggarantie vergroot…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties