bekeken: 333 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Lightyear One is Belgisch ontwerp

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 26 juni 2019, 07:10

Leestijd: 1 minuut

Bij de presentatie van het prototype van de Lightyear One in het Nederlandse Katwijk focust zakenkrant De Tijd op zijn Belgische ontwerper, de Vlaming Lowie Vermeersch.

Dinsdagochtend 25 juni werd het prototype voorgesteld van de Lightyear One, een zonnewagen met zonnecellen verwerkt in de carrosserie. De auto kan daardoor zelf energie opwekken wanneer er licht op valt.

Gran Studio

Tegenover zakenkrant De Tijd legt Vermeersch uit wat zijn opdracht was. “De grootste uitdaging was een balans te vinden tussen de prestaties en aerodynamica van de auto, de vierkante meters zonnepanelen die erin moesten en de schoonheid. Want mensen moeten de auto natuurlijk ook willen kopen.”

Volgens Vermeersch verbruikt de zonnewagen van Lightyear minder dan de helft van een elektrische auto.

Klimaatverandering

Het idee voor de zonnecelauto werd geboren uit het dringende besef dat we in rap tempo bezig zijn de aarde op te branden. “Klimaatverandering is een angstaanjagende ontwikkeling die bijna verlammend werkt”, zegt ceo en mede-oprichter Lex Hoefsloot. “Wij als ingenieurs geloven dat we iets kunnen doen. Lightyear One staat voor de kans om mobiliteit ten goede te keren.”

149.000 euro

Voor 149.000 euro kun je een exemplaar reserveren, niet echt een bedrag waarvoor het storm zal lopen. Het is dus maar de vraag of dit mobiliteit inderdaad gaat veranderen. “Omdat nieuwe technologie kostbaar is, moeten we wel in een exclusieve markt starten. De volgende modellen die we zullen ontwikkelen zullen aanzienlijk lager geprijsd zijn. Aanvullend zullen toekomstige modellen ter beschikking gesteld worden aan autodeelprojecten, zodat de aanschafprijs kan worden gedeeld door een grotere groep gebruikers. In combinatie met de lage operationele kosten van het voertuig willen we premium mobiliteit aanbieden tegen een lage prijs per kilometer.”

Tags: , , , ,

Van bandenfabrikant naar…Knorr-Bremse remanufacturer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties