fbpx
bekeken: 685 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

LKQ Belgium – Fit for the Future

DOMEIN:

Geplaatst op: 30 juni 2020, 19:09

Leestijd: 2 minuten

Op 26 juni heeft de directie van LKQ Belgium de ondernemingsraad en het personeel ingelicht over de toekomstperspectieven van het bedrijf.

LKQ Belgium wenst een structureel antwoord te bieden aan een sterk veranderde markt, die steeds professioneler en technischer wordt, en aan de onzekerheid die COVID-19 heeft teweeg gebracht in een sector die zwaar getroffen is. Het voorstel voor de toekomst moet LKQ Belgium in staat stellen om de dienstverlening aan klanten verder te verbeteren, de efficiëntie te vergroten, de betrokkenheid van het personeel te verhogen en de werkgelegenheid in de toekomst te garanderen.

De technologische ontwikkelingen en de verdere professionalisering van de marktspelers nopen LKQ Belgium ertoe haar organisatie aan te passen aan de vereisten van deze markt, te investeren in opleiding en begeleiding van ons personeel alsmede in nieuwe technologische applicaties die een vlotte bestelling van producten en diensten garanderen. LKQ Belgium zet zich in om een uitgebreid en hecht netwerk uit te bouwen met de business partners van de groep en streeft de verdere professionalisering van haar concepten na.  

Om alle klanten op een efficiëntere manier te kunnen bedienen is er nood aan een betere spreiding van de vestigingen over het hele land.

LKQ Belgium heeft de intentie om in het komende jaar de filialen Houthalen en Grâce-Hollogne om te vormen tot Parts filialen en de vestigingen Ichtegem en Erembodegem te sluiten. De Paint klanten van de filialen Houthalen, Grâce-Hollogne en Erembodegem zouden worden beleverd vanuit de filialen Verviers, Neder-Over-Heembeek en Maasmechelen, terwijl de klanten van het filiaal Ichtegem zouden worden beleverd vanuit de filialen Brugge en Diksmuide. Omdat vanuit deze filialen een breder assortiment van producten en diensten kan worden aangeboden, zou LKQ Belgium met deze aanpassingen de dienstverlening aan de klant kunnen optimaliseren.

LKQ Belgium hecht veel waarde om zo dicht mogelijk bij de klanten te staan en heeft daarom het voornemen om twee nieuwe vestigingen ten zuiden van Brussel en in de provincie Luxemburg te openen en de huidige de vestiging in Namen te verhuizen naar een nieuwe locatie in dezelfde regio. Bovendien heeft LKQ Belgium het voornemen om te investeren in een nieuw professioneel training/experience centrum waar de vier divisies (Parts, Paint, Tools & Equipment en Support) onderdak zullen vinden.

Ingevolge de integratie van verschillende bedrijven in LKQ Belgium is de werkwijze grondig gewijzigd. Door betere samenwerking en coördinatie kunnen we het personeel efficiënter inzetten. Bovendien is er een verminderde vraag naar een aantal producten en diensten en verwacht LKQ Belgium in huidige onzekere tijden geen kentering te zien.

Het is onze verwachting dat de voorgestelde wijzigingen, na goedkeuring door de ondernemingsraad, in de periode september 2020 tot augustus 2021 zullen worden doorgevoerd.

Het voorstel voor de toekomst zou een impact kunnen hebben op de werkgelegenheid en zou tot collectief ontslag kunnen leiden. De intentie tot collectief ontslag betreft 108 arbeidsplaatsen verdeeld over verschillende vestigingen van het land. Deze maatregelen zouden noodzakelijk kunnen zijn om het hoofd te bieden aan de toekomstige uitdagingen van het bedrijf waarbij ook rekening zou kunnen worden gehouden met de vermindering van arbeidsplaatsen door een natuurlijke uitstroom.  Bovendien heeft LKQ Belgium de intentie om 45 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren in bestaande en nieuwe vestigingen.

LKQ Belgium volgt hierbij de wettelijk voorziene procedure en zal de eerstkomende dagen transparant en respectvol het sociaal overleg met de ondernemingsraad aangaan. “Samen met onze zusterbedrijven Van Heck Interpieces en AP Logistics bouwen we aan “One LKQ in Belgie”. Wij zijn ervan overtuigd dat met de voorgenomen wijzigingen in de organisatie en de investeringen die we gaan doen in nieuwe faciliteiten en technologieën, LKQ Belgium een gezonde toekomst tegemoet gaat.”

LKQ Europe signaleert herstel…Markt nieuwe wagens -30,2% in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties