fbpx
bekeken: 458 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

LKQ Europe signaleert herstel van business

DOMEIN:

Geplaatst op: 26 juni 2020, 10:25

Leestijd: < 1 minuut

LKQ Europe rapporteert omzetverlies over het tweede kwartaal, maar ziet sinds medio april de business weer aantrekken. “We zullen hier sterker uitkomen”, zegt ceo Arnd Franz in een toelichting op de voorlopige cijfers.

Het is volgens de topman een goede zet gebleken al in januari te anticiperen op de Cocid-19-crisis. Aanbevelingen om werknemers en klanten te beschermen werden in gang gezet, kostenbesparingen geïmplementeerd. “Na de aanzienlijke vraaguitval, begin april, zal de markt niet zo snel terugkeren op zijn vroegere niveau. Maar we signaleren momenteel aanhoudend herstel op al onze afzetterreinen.”

De Europese moederorganisatie van onder meer Fource behield “zelfs toen de zwaarste crisis onze industrie raakte” haar volledige capaciteit om klanten te bedienen, zegt Franz. Ook nam ze consequent maatregelen om sterker uit de crisis te komen. Hij onderstreept de solide financiële positie van LKQ Europe, dat ook de voorbije maanden bleef investeren. Op de strategische agenda staan ook aanhoudende digitalisering en verduurzaming. “In de toekomst zal LKQ Europe hier meer verantwoordelijkheid aanvaarden.”

LKQ Corporation

Als gevolg van de Covid-19-crisis komt bij moederbedrijf LKQ Corporation de omzet in (het nog niet volledig afgeronde Q2) circa 25% onder die van dezelfde periode 2019. Door sterk te besparen op kosten wist het concern over april en mei toch een positief operationeel resultaat te behalen.

Autoscout24: koopanimo auto…LKQ Belgium – Fit for the…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties