bekeken: 802 x
Waardeer dit artikel:
7 votes, average: 2,00 out of 57 votes, average: 2,00 out of 57 votes, average: 2,00 out of 57 votes, average: 2,00 out of 57 votes, average: 2,00 out of 5
(2,00)
(Inloggen is vereist)

LKQ krijgt nieuwe ceo

DOMEIN:

Geplaatst op: 10 maart 2017, 11:40

Leestijd: < 1 minuut

Robert Wagman, de huidige president en ceo van LKQ Corp. zal worden opgevolgd door zijn collega uit de board Dominick (Nick) Zarcone, tot nu toe de cfo van de beursgenoteerde onderneming. Daarnaast gaat een andere oudgediende van LKQ, Joseph Holsten, als directievoorzitter functioneren in een aantal operationele taken.

Terwijl LKQ in een sterke groeifase zit, moet Wagman om gezondheidsredenen een stapje terug doen. “Terugschakelen naar een iets minder belastende versnelling”, stelt hij zelf. Maar omdat een ceo juist in deze expansiefase tweehonderd procent aan de bak moet, is het nodig dat een opvolger die taak oppakt.

Robert L. Wagman, binnen LKQ en bij afnemers beter bekend als Rob, werkt al sinds 1987 in diverse functies in de aftermarket. In 1998 kwam hij bij LKQ aan boord, om daar in 2011 ceo te worden. Onder zijn leiding groeide LKQ van ruim één miljard dollar omzet naar nu bijna tien miljard dollar. Bovendien werd onder zijn leiding de stap naar Europa gezet. Hij is mede de strateeg die de Europese overnames van ECP, Sator, Van Heck Interpieces, Rhiag en recentelijk BCC regisseerde. Een enorme staat van dienst, die echter ook zorgde voor de nodige ‘tropenjaren’. Dat heeft er voor gezorgd dat hij op doktersadvies een paar tandjes terug moet schakelen. Wagman blijft bij LKQ betrokken. Hij zal de nieuwe ceo en de board terzijde blijven staan, want zijn kennis van de branche, nationaal en internationaal is groot.

Hertz gaat chauffeursdiensten…Intel koopt techniek…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties