fbpx
bekeken: 670 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Meer informatie met Car-Pass

DOMEIN:

Geplaatst op: 17 januari 2019, 14:04

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf 1 maart 2019 zal de koper van een tweedehands wagen op het Car-Pass document kunnen lezen aan welke Euronorm het voertuig voldoet, hoeveel CO2 het uitstoot en of het voertuig nog een keuring na ongeval moet ondergaan.

car-passDat is te lezen op de website van Car-Pass, een initiatief van Febiac, Goca en Traxio, in samenwerking met FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en FOD Mobiliteit en Vervoer en met de steun van Touring en VAB.

Kilometerhistoriek

De koper zal zich met de Car-Pass niet alleen een duidelijk beeld van de kilometerhistoriek kunnen vormen, maar ook informatie ontvangen die de aankoopbeslissing kan beïnvloeden. De Euronorm bepaalt immers of en tot wanneer hij met zijn auto toegang heeft tot een Lage Emissie Zone (LEZ). De CO2-uitstoot is dan weer mee bepalend voor de belastingen op de auto en het verbruik.

Fraude

De regering wil ook de fraude met geïmporteerde wagens bemoeilijken. Daarom verplicht de nieuwe wet de fabrikanten en invoerders om vanaf 1 januari 2020 de kilometerstanden uit hun centrale databank aan Car-Pass mee te delen wanneer het voertuig naar België wordt geïmporteerd. Dit kunnen ook tellerstanden zijn van zogenaamde geconnecteerde voertuigen, die hun data rechtstreeks naar de fabrikant versturen.Vanaf die datum zullen ook niet uitgevoerde terugroepacties vermeld worden op de Car-Pass. Die kunnen immers een grote invloed hebben op de veiligheid en de milieuprestaties van het voertuig.

Volkswagen en Ford sluiten…Meningen verdeeld over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties