bekeken: 392 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Meer jongeren willen geen rijbewijs meer

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 maart 2019, 12:18

Leestijd: 1 minuut

De animo onder Belgische jongeren om hun rijbewijs te halen neemt af. Die ontwikkeling blijkt uit cijfers van de FOD (federale overheidsdienst) Mobiliteit.

In 2018 bedroeg de totale daling 18 procent ten opzichte van 2010. Binnen die groep dragen vooral jongeren bij aan de afname. Ze geven hun geld in toenemende mate liever uit aan een smartphone of een verre reis, stelt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

België loopt ermee in de pas met andere landen, waar de rijbewijstrend ook zichtbaar is. “Enerzijds zijn er meer elektronische manieren om met elkaar te communiceren. Daardoor hoef je je niet altijd te verplaatsen. Anderzijds wonen steeds meer mensen in stedelijk gebied waar openbaar vervoer is”, zegt Werner De Dobbeleer tegen VRT NWS.

Verschuiving

Er werden vorig jaar 111.991 rijbewijzen uitgereikt door de FOD Mobiliteit. Sinds 2010 is er alleen in 2016 een kleine opleving geweest. Dat kan te maken hebben gehad met veranderende regels per 2017. Mogelijk hebben die mensen er destijds toe aangezet om nog snel onder het oude regime het document te regelen. Van een verschuiving naar latere leeftijd om het rijbewijs te halen is inmiddels geen sprake meer, zegt De Dobbeleer. “Er is een groep jongeren die uit principe geen rijbewijs meer wil. Die groep wordt groter.”

Tags: , , ,

Auto blijft koning…Inschrijvingen EU: -1,0 % in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties