bekeken: 431 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Meer samenwerking BMW en Thomas More

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 15 februari 2019, 12:33

Leestijd: 1 minuut

De Thomas More hogeschool en BMW Group Belux hebben een overeenkomst getekend om nog meer structureel te gaan samenwerken. De samenwerking is met name van belang voor de studenten van de opleidingen autotechnologie en automotive management van Thomas More. Ook het nieuwe graduaat voertuigtechnieken, dat in september 2019 start, zal er zijn voordeel mee doen.

BMW Group Belux met de samenwerking nog meer jongeren warm maken voor het knelpuntberoep van autotechnieker, een functie die de voorbije jaren helemaal veranderd is, met elk jaar zo’n 2500 openstaande vacatures.

Participatie

Thomas More zoekt bewust samenwerkingen met diverse bedrijven om studenten tijdens de opleiding al voeling te geven met het werkveld. “Wij zoeken bedrijven die willen participeren in ons kernproces. Die recht naar ons hart gaan. Beide partners, zowel de hogeschool als het bedrijf moeten er beter van worden”, zegt opleidingsmanager Wouter Lutin. “De partnerbedrijven zitten mee in de cockpit om de opleidingen toekomstgericht aan te sturen. En ze stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor docenten en studenten van Thomas More.”

Opleidingen

Studenten van de bacheloropleiding Autotechnologie kunnen voor het vak motortechnieken bij BMW Motorrad terecht voor een technische training. De studenten krijgen bovendien de kans om nog tijdens hun studies bij een BMW-concessiehouder in hun eigen buurt een interne opleiding te volgen. Ook voor de opleiding automotive management stelt BMW cursusmateriaal ter beschikking en geeft de studenten een training automotive sales. De nieuwe graduaatsopleiding voertuigtechnieken leidt jongeren op tot onderhouds- en diagnosetechnicus en service advisor en is sterk praktijkgericht. Maar liefst een derde van de opleiding bestaat uit werkplekleren met een zelfstandige stage in een garagebedrijf als afsluiter. Een aantal studenten zal stage lopen in de werkplaatsen van de BMW concessiehouders.

Tags: , ,

Febiac en Renta ontwikkelen…GM stopt automotive kennis in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.