bekeken: 382 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Mening over elektrisch rijden positiever

DOMEIN:

Geplaatst op: 9 oktober 2019, 09:42

Leestijd: < 1 minuut

De mening over elektrisch rijden is de afgelopen drie jaar positiever geworden. Dat blijkt uit een onderzoek als onderdeel van de jaarlijkse mobiliteitsmonitor van leasemaatschappij Leaseplan.

Het gaat om een internationaal onderzoek onder meer dan vierduizend mensen in zestien verschillende landen naar de belangrijkste aandachtspunten voor leaserijders en de auto-industrie in 2019. Bijna de helft van alle ondervraagden geeft aan dat hun mening over elektrisch rijden in de afgelopen drie jaar positiever is geworden.

Ook is een toenemend aantal respondenten van plan een elektrische wagen te leasen. Onder hen die van plan zijn een wagen te leasen in de komende vijf jaar, zeggen twee op de vijf ondervraagden dat ze een elektrische wagen zullen kiezen.

Praktische bezwaren

Hoewel de mening over elektrisch rijden positiever is geworden vormen praktische bezwaren nog een grote drempel om door te zetten. Het ontbreken van een goede laadinfrastructuur houdt 51 procent van de respondenten tegen die eerder aangaven van plan te zijn om binnen vijf jaar voor een elektrisch voertuig te kiezen. De beperkte actieradius is voor nog eens 45 procent de reden om niet voor elektrisch rijden te kiezen. Tex Gunning, ceo van Leaseplan, wil daarom dat er internationaal actie wordt ondernomen: “De Europese Commissie moet, samen met nationale en lokale overheden, reageren op de vraag van burgers naar emissievrije mobiliteit door te investeren in een uitgebreide, Europese laadinfrastructuur. Alleen door collectieve, daadkrachtige en tijdige actie kunnen we de strijd tegen klimaatverandering winnen en de luchtkwaliteit in onze steden verbeteren.”

Nieuwe homokineetsets NTN-SNRNieuwe app voor catalogus…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties