bekeken: 657 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

‘Mercedes schreef NEDC-auto’s zelf in’

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 2 september 2019, 15:59

Leestijd: 1 minuut

De fraaie verkoopcijfers van Mercedes, deze zomer in België, zijn volgens De Tijd niet zozeer het gevolg van grote belangstelling bij klanten maar vooral van de aflopende NEDC-uitstoottest. Die dwong de invoerder om vóór 1 september massaal zelf wagens in te schrijven.

Met ingang van deze maand is de WLTP in werking getreden. Deze nieuwe voertuigtest beoogt een meer realistische verbruiks- en emissieweergave te bieden dan voorganger NEDC. Ter compensatie mocht tot en met zaterdag 31 augustus 2019 tien procent van het jaarlijkse volume nog een NEDC-auto zijn. Sinds 1 september is dat overal in de EU nul procent.

Occasion

De Tijd meldt nu dat Mercedes onlangs massaal zelf zijn auto’s heeft ingeschreven, om die in tweede instantie met flinke korting als occasion aan te bieden. Daarmee zou de constructeur de Europese regelgeving hebben willen omzeilen. Feit is dat de cijfers over de maand juli een zeer positief beeld schetsen, dat sterk afwijkt: 4.572 inschrijvingen, zestig procent meer dan in juli 2018. De totale Belgische automarkt scoorde in juli ineens 5,5 procent meer dan in de – commercieel ook al goede – maand juli 2018.

Inschrijvingen

De onverwacht sterke toename is volgens de krant bijna volledig te danken aan de ‘explosie’ bij Mercedes. Bij het merk met de ster zou bijna een kwart van de juli-inschrijvingen op het conto zijn gekomen van Mercedes Brussel. Ook lag het aantal eigen inschrijvingen drie keer hoger dan bij concurrent Audi. Ten opzichte van BMW was het zelfs acht keer zo veel. Veel zelfstandige dealers zouden onder druk van de invoerder zelf auto’s hebben ingeschreven.

Gevraagd om commentaar houdt de invoerder het erop dat zijn compacte modellen gewoon goed aanslaan – en daardoor zorgen voor florissante cijfers.

Tags: , ,

Bijna 200 banen weg bij Punch…Chinese EV-SUV alleen te…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties