bekeken: 550 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Michelin presenteert de Primacy 4

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 20 september 2017, 13:16

Leestijd: 1 minuut

Michelin presenteert op de IAA Frankfurt haar nieuwste band, de Primacy 4. Drie jaar ontwikkeling heeft geleid tot een band die een hoog prestatieniveau op natte wegen behoudt: vanaf de eerste kilometer tot aan het bereiken van de wettelijke minimale profieldiepte (1,6 mm). Het is van het grootste belang dat een band goed blijft presteren totdat hij echt versleten is. De Primacy 4 blijft die langdurige prestatie leveren.

Doordat de allernieuwste generatie elastomeren zijn gebruikt, heeft de Primacy 4 van de eerste tot de laatste kilometer een zeer hoge mate van grip zonder concessies te doen aan de levensduur. Om dit hoge gripniveau te kunnen bereiken, is het profiel van het loopvlak geoptimaliseerd: het heeft een nieuw design met groeven die wat meer de vorm van een rechthoek hebben en minder trapeziumvormig zijn. Daarmee kan het water, ook als de band bijna versleten is, beter worden afgevoerd.

Uit een vergelijk met zijn directe concurrenten in de afmeting 205/55 R16 91V, blijkt dat de nieuwe Primacy 4 gemiddeld een 0,9 meter kortere remweg heeft. Een gebruikte Primacy 4 heeft zelfs een 2,8 meter kortere remweg dan het gemiddelde van zijn concurrenten.

Bij de nieuwe Primacy 4 is het makkelijker om de slijtagegraad af te lezen. Naast de gebruikelijke slijtage-indicator ter hoogte van de schouder, heeft hij ook een markering in het loopvlak, op de bodem van de groeven. Door deze beide indicatiemethoden, kunnen gebruikers heel makkelijk het slijtageniveau van hun banden vaststellen.

Ten opzichte van zijn directe concurrenten, gaat de nieuwe Primacy 4 gemiddeld 18.000 kilometer langer mee. De band laat concreet zien wat de strategie is van de Michelin Groep: consumenten moeten, gedurende het gehele leven van de band, veilig kunnen rijden totdat de wettelijke minimale profieldiepte van 1,6 mm is bereikt. De Primacy 4 wordt vanaf januari 2018 uitgebracht in 64 verschillende afmetingen, van 15 tot 18 inch.

Tags: , , , ,

Vlaamse bedrijfsvloot 25%…Geevers Auto Parts neemt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties