fbpx
bekeken: 254 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Michelin: zomerband Agilis 3 bestelwagens

DOMEIN:

Geplaatst op: 10 december 2019, 08:24

Leestijd: < 1 minuut

Michelin introduceert de Agilis 3 zomerband voor bestelwagens. Volgens de fabrikant biedt de nieuwkomer een hoge mate van veiligheid op nat wegdek. Ook brandstofbesparing, reductie van de CO2-emissie, robuustheid en lange levensduur behoren tot de eigenschappen.

De nieuwe band weegt gemiddeld een kilo minder dan eentje van de vorige generatie. Er worden dus minder natuurlijke hulpbronnen gebruikt voor de productie van die band. En aan het einde van zijn leven, resteert er minder te verwerken afval. Volgens interne testen van de Groep, kan de Agilis 3 de gemiddelde CO2-uitstoot van een bestelwagen, over 20.000 afgelegde kilometers, met 100 kg verminderen. Dat komt overeen met een daling van het brandstofverbruik met 0,2 liter/100 km. Dus een besparing van 100 euro.

Bandenlabel

De Agilis 3 heeft een A-klassificatie voor remgedrag op nat wegdek in nieuwe staat (volgens de regelgeving van het Europese bandenlabel). Hij blijft op dit punt volgens de fabrikant ook zeer goed presteren in versleten staat, dankzij de rubber compound met een grotere dichtheid van silica en roet. De dosering daarvan is geoptimaliseerd om gedurende het gehele leven van de band bij te dragen aan de veiligheid bij het remmen op nat wegdek. Het nieuwe loopvlakprofiel bevat diepe groeven: de profielblokken van het loopvlak garanderen een goede flexibiliteit waardoor het gedrag op nat wegdek verbetert.

Zijwandbescherming

In het kader van de veiligheid heeft Michelin de zijwandbescherming overgenomen die werd geïntroduceerd bij de Agilis CrossClimate en die bestaat uit ‘schilden’ die bovenop de zijwanden zijn aangebracht om beschadigingen te voorkomen. De Agilis 3 komt vanaf april 2020 op de markt in 12 afmetingen. Eind juli 2020 volgen er nog eens 24 afmetingen, waardoor de behoeften van de sell-in markt met 75 % worden afgedekt.

VAB nieuwe partner…Van Mossel neemt groep Van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties