bekeken: 559 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Miljoen kilometer met één batterij

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 1 mei 2019, 11:01

Leestijd: 1 minuut

Volkswagen claimt samen met zijn Chinese partner JAC Motors een batterij te hebben ontwikkeld met een levensduur van 620.000 mijl, ofwel bijna 1 miljoen kilometer.

De Chinese autofabrikant JAC Motors, tevens strategische partner van Volkswagen AG, maakte het nieuws bekend op de Shanghai Auto Show.

Suv

De eerste personenwagen waar deze batterij in zit, is een suv, de iEVS4, uit de modellenportfolio van JAC Motors. Deze suv is een co-productie met Volkswagen. Het model heeft flink wat door VW ontwikkelde connectiviteitsoplossingen aan boord. De wagen heeft een gemiddelde actieradius van bijna 500 kilometer en in een speciale ‘zuinige’ modus zelfs van bijna 600 kilometer.

Levensduur

De lange levensduur van een miljoen kilometer van de batterij wordt met name bewerkstelligd door een door Volkswagen ontwikkeld koelsysteem, dat de temperatuur van de batterij laag houdt. De gegarandeerde levensduur van deze JAC-batterij heeft vanzelf een hogere occasionwaarde voor de betreffende EV’s tot gevolg. Het is nog onbekend welke modellen uit de VW-portfolio in Europa deze batterij aan boord krijgen.

Tags: , , ,

Belgische automarkt: eerste…Deelwagen Poppy ook in Brussel
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties