bekeken: 659 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Mismatch in occasionhandel

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 14 augustus 2018, 11:39

Leestijd: 1 minuut

Er is een grote discrepantie tussen vraag en aanbod op de tweedehandsmarkt voor personenwagens. Er worden vooral diesels aangeboden, terwijl er een groeiende behoefte is aan benzinewagens.

De Belgen verkochten in 2017 voor meer dan 2 miljard euro aan tweedehandswagens. Dat is 17 procent meer dan in 2013. De import steeg zelfs met 55 procent tot meer dan een miljard. Dat meldt De Standaard op basis van gegevens van het Agentschap voor Buitenlandse Handel.

Diesel

Volgens diverse branchekenners is de internationale handel sterk gegroeid doordat diesel ook in België, traditioneel een echt ‘dieselland’, uit de gratie is geraakt. De VAB heeft berekend dat de kosten van dieselrijders de afgelopen drie jaar met 30 procent zijn gestegen, terwijl die voor benzinerijders met 5 procent zijn gedaald.

De Belgische diesels worden met name verkocht aan Oost-Europese landen. Sinds 2013 is de export naar met name Roemenië, Hongarije, Polen, Slowakije en Bulgarije sterk gestegen en stijgt die nog altijd.

Kleine benzinewagens

Wat import betreft zijn het vooral kleine benzinewagens waar in België grote vraag naar is. Bijna 80 procent van de ingevoerde personenwagens komt uit Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland.

Tags: , , ,

‘Veiligheidssoftware Tesla…Zweedse Bilia zoekt expansie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties