fbpx
bekeken: 411 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Mitsubishi keert Europa rug toe

DOMEIN:

Geplaatst op: 28 juli 2020, 16:31

Leestijd: < 1 minuut

Een recordverlies is mede de aanleiding voor een nieuwe strategie bij autofabrikant Mitsubishi. Onder het motto ‘small but beautiful’ wordt er geconcentreerd op de Aziatische markt, voor de Europese komen geen nieuwe modellen.

Mitsubishi gebruikt zelf de term ‘bevriezen’ als het gaat om de Europese activiteiten, de verkoop van bestaande modellen blijft gewoon doorgaan, net als de aftersales. De exacte gevolgen zijn op dit moment niet bekend. De voor volgend jaar verwachte nieuwe generatie Outlander komt daarmee niet officieel naar Europa.

Het businessplan gaat niet alleen uit van concentratie op de Aziatische markt maar ook op zaken als 4WD, off-road en plug-in hybride technieken. De technieken die beschikbaar zijn via alliantiepartners Nissan en Renault komen hier vanzelfsprekend nog bij. Gedurende de scope van het businessplan (tot 2022) moet een kostenverlaging van meer dan twintig procent worden bereikt. Op de thuismarkt Japan worden zowel aan de productiekant als in het verkoopnetwerk herstructureringen doorgevoerd.

Equip Auto verplaatst naar…Activiteiten Garage Pans naar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties