fbpx
bekeken: 1029 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Mobiliteitsbedrijven blij met Kafkaplan De Backer

DOMEIN:

Geplaatst op: 9 mei 2019, 10:23

Leestijd: < 1 minuut

Mobiliteitsbedrijven reageren positief op het ‘Kafkaplan’ dat Minister van Digitale Agenda Philippe De Backer heeft gelanceerd. De veertig concrete voorstellen voor administratieve vereenvoudiging zouden het werk van veel mobiliteitsbedrijven vergemakkelijken.

philippe-de-backerHet aangekondigde uitbreiden van de flexi-jobs naar alle sectoren zou volgens mobiliteitsfederatie Traxio een zegen zijn voor de bandenspecialisten. Zij kampen altijd met een nijpend tekort aan arbeidskrachten om zomer- en winterbanden tijdig gewisseld te krijgen en hebben nood aan dit soepele kader om extra handen aan te werven.

Minder rompslomp

Veel mobiliteitsbedrijven zijn kmo’s en vaak afhankelijk van doelgroepverminderingen om personeel aan te werven. Als deze lastenverlagingen automatisch toegekend zouden worden, betekent dat minder administratieve rompslomp en een welkome financiële duw in de rug voor de werkgevers.

Verder lanceerde de minister naast de digitalisering van de autopapieren nog enkele andere concrete vereenvoudigingsprojecten die de administratieve last van de mobiliteitsbedrijven zou verlichten: het digitaliseren van alle sociale documenten bij tewerkstelling, het afschaffen van de papieren sociale balans en het vereenvoudigen van de procedure voor zelfroosteren.

Inschrijvingen dalen 2 procent…Car-Pass: 1648 gevallen van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties