fbpx
bekeken: 1240 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Mobiliteitssector doet dringende oproep

DOMEIN:

Geplaatst op: 8 april 2020, 14:43

Leestijd: < 1 minuut

Invoerders, garages en verhuurders van voertuigen vragen de overheid om, bij de eerstvolgende aanpassing die zij zal doorvoeren, de beperkende maatregelen te versoepelen voor hun sector. Dealerbedrijven en de herstellingssector zijn perfect in staat om regels over hygiëne en social distancing te garanderen en zijn essentieel om de economie mee terug op gang te trekken.

Aldus een noodkreet van brancheorganisatie Febiac op zijn website. Sinds de verplichte sluiting van handelszaken, zijn de automobiel- en tweewielerhandel en bijhorende dienst na verkoop haast volledig stilgevallen. De inschrijvingscijfers van auto’s, motorfietsen, bestel- en vrachtwagens zijn op vandaag ongeveer tot nul herleid.

Bevoorrading

De hele sector – invoerders, garage- en verhuurbedrijven – kreunt onder deze stopzetting van activiteiten. Maar vooral legt deze toestand een hypotheek op de levensnoodzakelijke, ononderbroken voortgang van de bevoorrading van (voedings)winkels, bedrijven en medische sector, kortom op het bieden van veilige verplaatsingsmogelijkheden aan wie dat nu echt nodig heeft.

De sector vraagt daarom dat volgende hoofdactiviteiten zo spoedig mogelijk zouden kunnen hervatten, om de overlevingskansen van sectorbedrijven enigszins gaaf te houden, zo betoogt Febiac.

Covid-19: impact en…Michelin start productie van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties