bekeken: 311 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Motion-S partner van Febiac

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 20 september 2018, 13:13

Leestijd: 1 minuut

Onlangs heeft Motion-S de handen in elkaar geslagen met Febiac, die een belangrijk aandeel in het kapitaal heeft genomen.

Dat maakt de Belgisch-Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie Febiac bekend. Met dit strategische langetermijnpartnerschap sluit Motion-S zijn eerste kapitaalronde af: de technische startup vergaarde 1 miljoen euro om zijn evolutie te versnellen.

Gebruikersprofielen

Als eerste spin-off van de Universiteit van Luxemburg werkt Motion-S werkt sedert vier jaar rond het verzamelen, structureren en analyseren van mobiliteitsgegevens. Motion-S, dat vooral gegevens voor pay how you drive-producten levert aan Insurtech, heeft een volledig diagnoseplatform ontwikkeld dat mobiliteitsgegevens (uit welk device dan ook) analyseert en gebruikersprofielen zichtbaar maakt op het vlak van risicoblootstelling van de chauffeur, de omgang met het voertuig en de milieu-efficiëntie. Dankzij het partnerschap met Febiac kan Motion-S zijn activiteiten buiten Insurtech uitbreiden op het vlak van onder meer carsharing, ridesharing, fleetbeheer (leasing, huurwagens) en onderhoudsvoorspellingen voor autoconstructeurs.

Groei

Guido von Scheffer, CEO en medeoprichter van Motion-S, verklaarde: “De investering zal ons in staat stellen om onze strategische roadmap voor een snelle, wereldwijde groei te volgen. Ze geeft ons de middelen om ons personeelsbestand in 2018 te verdubbelen en onze internationale expansie te versnellen. De investeringvormt ook een startpunt om Motion-S tot een wereldwijde speler te maken op de veranderende mobiliteitsmarkt. Het hoogwaardige partnerschap met FEBIAC zal ons helpen om de traditionele mobiliteitsactoren oplossingen aan te reiken om de uitdagingen van de veranderende mobiliteitsmarkten te overwinnen.”

Inzicht

Philippe Dehennin, Voorzitter van FEBIAC, stelt: “Het verzamelen en analyseren van gegevens is een van de voornaamste uitdagingen die de autosector de komende jaren wacht. Met Motion-S hebben we een sterke partner gevonden die ons meer inzicht zal geven in de manier waarop auto’s echt worden gebruikt en verder moeten worden afgestemd op de verwachtingen van alle stakeholders. De mobiliteitsspelers worden geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen. Het structureren en verrijken van gegevens wordt dan ook een cruciale factor om vorm te geven aan een duurzame toekomst.”

Tags: , , , ,

WLTP wordt in heel Europa…Berlijn hoofdkwartier joint…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties