bekeken: 370 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Motorolie MPM voor hybride auto’s

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 februari 2020, 12:49

Leestijd: < 1 minuut

MPM introduceert een motorolielijn voor hybride auto’s. De eerste in deze Hybride 08000 range is de MPM 08000AT, Motor Oil 0W-16 Premium Synthetic Advanced Technology.

Kenmerken van de nieuwe olie zijn: hoogst mogelijke brandstofbesparing (en dus geringe emissies), goed vloeibaar bij opstart en bij lage temperaturen en volledig compatibel met nabehandelingssystemen. Ook helpt de olie LSPI (Low Speed Pre Ignition) te voorkomen.

Hybride auto’s bestaan uit hoogwaardige technologie om de elektro- als verbrandingsmotor op elkaar af te stemmen bij de aandrijving. Gebruik van de juiste motorolie is dan ook een kritische factor voor het juist functioneren van de motor gedurende de gehele levensduur. Verder moeten verbrandingsmotoren steeds efficiënter worden om te voldoen aan de CO2-emissie-eisen. Dit betekent onder andere ook een voortdurend lagere viscositeit van de motorolie. De standaard bij vele autofabrikanten is al een 0W20. Hier stopt de ontwikkeling echter niet. Diverse Aziatische autofabrikanten schrijven bij een aantal modellen al een 0W-16 viscositeit voor met API SN Plus/ SN Plus-RC-specificatie.

Motorschade

MPM 08000AT voldoet aan de API SN Plus en SN Plus-RC eisen. Deze olie wordt voorgeschreven in een aantal van de meest recente modellen met benzinemotor van bijvoorbeeld Honda en Toyota. Indien de fabrikant een motorolie met viscositeit 0W-16 en API SN Plus of SN Plus-RC voorschrijft, kan de MPM 08000AT worden gebruikt. Dit geldt echter uitsluitend waar een 0W-16-viscositeit met de genoemde specificatie wordt voorgeschreven. Het gebruik van dit product in motoren waar een hogere viscositeit wordt voorgeschreven leidt volgens MPM onherroepelijk tot motorschade.

E10 Protector Wynn’s voor…Europese registraties -7,5…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties