bekeken: 391 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Naar 7,5 miljoen deelauto’s in 2035

DOMEIN:

Geplaatst op: 11 oktober 2018, 16:17

Leestijd: < 1 minuut

De markt voor autodelen in Europa beschikt over een veel groter potentieel dan momenteel wordt benut, met name in de grote steden. Als de markt in staat is barrières te overwinnen is Europa op weg naar 7,5 miljoen deelauto’s in 2035.

Dat is de belangrijkste conclusie uit het rapport ‘Car sharing unlocked’ van het Economisch Bureau van ING. Op dit moment zijn er nog maar zo’n 370.000 deelauto’s in Europa.

Barrières

De barrières die overwonnen moeten worden liggen met name op het vlak van de gebruikersvriendelijkheid. Om meer vraag naar autodelen te creëren zal het gebruik van de deelauto voor veel meer mensen veel toegankelijker moeten worden, onder meer doordat het financieel veel aantrekkelijker is dan het bezit van een eigen wagen. Aan de aanbodkant kunnen platforms en technologische ontwikkelingen helpen vertrouwen op te bouwen bij eigenaren die hun wagen willen delen.

13 procent

Met 13 procent is België het Europese land waar de animo voor autodelen het laagst is. Met 16 procent in Luxemburg en 18 procent in Nederland staan de ons omringende ook nog niet echt te springen om hun wagen binnen te delen. Meer animo is er in de zuidelijke Europese landen, met een bereidheid van 36 procent in Spanje, 38 procent in Italië en zelfs 51 procent in Turkije.

Daling

ING verwacht een forse toename van autodelen na 2025. Dat zal volgens de analyse van ING uiteindelijk leiden tot het punt waarop het aantal auto’s in Europa af zal nemen en de autoverkopen zullen dalen. Autofabrikanten kunnen een leidende rol in autodelen nemen door hun eigen platforms hiervoor te creëren en toegankelijk te maken voor hun bestaande klantenbestand.

Niemand blij met compromis…Brezan Autoparts lanceert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties