bekeken: 298 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Nauwelijks bandencontrole voor ski-vertrek

DOMEIN:

Geplaatst op: 24 februari 2020, 17:36

Leestijd: < 1 minuut

Met de ski-uittochten in het vooruitzicht onderzocht Bridgestone hoe winters weer de Belgische autobestuurder beïnvloedt. Wat blijkt? De helft stelt zijn vertrek uit wanneer er sneeuw wordt voorspeld. En twee op de drie Belgen zijn niet op hun gemak op sneeuw of ijs.

Bridgestone bevroeg meer dan duizend Belgen over hun rit naar de skigebieden. Van hen had 17% eerder al een ongeval in winterse omstandigheden. Een op de vijf volgde al een cursus om veiliger op sneeuw of ijs te rijden. Hoewel het in steeds meer landen verplicht is, rijdt toch maar 40% met winterbanden. Nauwelijks de helft van de bestuurders controleert z’n banden voor vertrek. 15% heeft zelfs al langer dan een jaar niet meer gecontroleerd hoe het met die banden gesteld is. “Bijna de helft van de bestuurders gaf aan het vertrek liever uit te stellen wanneer er sneeuw voorspeld wordt. Maar wie goed voorbereid is, kan eigenlijk met een gerust hart vertrekken”, zegt Stefaan Moonen, Brand Manager Benelux bij Bridgestone.

Van Mossel dealer Mitsubishi…Sidem start productie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties