bekeken: 1128 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Nieuwe auto kampt weer met roest

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 20 november 2018, 08:16

Leestijd: 1 minuut

Volgens het Zweedse onderzoeksinstituut Swerea kampen hedendaagse auto’s nog steeds met roest – meer dan je zou vermoeden. De conclusie is gebaseerd op een kritische blik in holle ruimten (met een endoscoop) en achter panelen.

Van grote problemen zoals enkele decennia terug is weliswaar geen sprake. Niettemin doet de mate waarin corrosie zich ook anno 2018 nog manifesteert de wenkbrauwen fronsen. Het lijkt er volgens Swerea op dat een aantal voertuigfabrikanten minder geld en energie steekt in de preventie van corrosie. Mogelijk zorgen de hoge ontwikkelkosten van moderne auto’s ervoor dat minder budget overblijft voor roestbescherming. Overigens staat bij de test, gepubliceerd in het magazine Vi Bilägare (Wij autobezitters), de Scandinavische winter centraal, waarin auto’s bovengemiddeld veel strooizout te verwerken krijgen.

Onbehandeld staal

De onderzoekers noemen de volgende merken/modellen met ontoereikende uitkomsten: Citroën (C4, C4 Cactus), Ford (Ecosport, Focus, S-Max), Honda Civic, Kia Stonic, Nissan (Leaf, Qashqai) en de Subaru XV. Daarbij gaat het om zaken als onbehandeld staal, naden in het plaatwerk die onvoldoende zijn afgedicht, isolatiemateriaal dat vocht absorbeert en afdekplaten met vuil-/vochtophoping.

Japanse modellen

Opvallend is dat veel Japanse modellen kampen met het roestduiveltje, terwijl ze op het gebied van technische betrouwbaarheid juist altijd zo goed scoren. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich Audi, VW, Mercedes, BMW en Renault; zij beschermen hun auto’s juist het best tegen roest. De onderzoekers zeggen dat Europese autobouwers holle ruimten veelal voorzien van was, terwijl de Japanners hier volstaan met grondverf en lak.

Tags: , , ,

Autodis-Doyen moeder PHE koopt…Nieuwe salesdirector en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties