bekeken: 458 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Nieuwe remschijven BMW in portfolio Meyle

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 17 augustus 2018, 16:03

Leestijd: 1 minuut

Meyle heeft zijn portfolio remschijven in Meyle-PD-kwaliteit versterkt met zes nieuwe BMW-referenties. Bijzonder is dat de schijven uit één component bestaan. Andere fabrikanten passen een combinatie toe van aluminium en staal.

De één-component-aanpak volgt uit het principe van Meyle dat de juiste materiaaleigenschappen leiden tot een optimale, gedurende de hele levenscyclus van kracht blijvende prestatie. Door het hoge koolstofaandeel is de nieuwe aftermarket-remschijf volgens de fabrikant hittebestendiger dan elders in de branche gebruikelijk is. Temperaturen kunnen bij intensief afremmen oplopen tot ver boven de honderd graden Celsius. De bestuurder profiteert van de techniek die Meyle toepast bij zijn ontwerp en productie: trillingen in het stuur blijven achterwege.

Getest en gecertificeerd

Alle Meyle-PD-remschijven worden op grond van ECE R 90-normen getest en gecertificeerd. Ook de opnieuw ontworpen BMW-schijven moeten een reeks alledaagse en extreme remsituaties weerstaan, zonder dat ongewenste effecten optreden. ECE R 90 is sinds november 2016 verplicht voor vervangende remschijven bij nieuw toegelaten voertuigen. Bovenop de zes referenties komen er in de loop van 2018 en daarna nog acht, zodat het assortiment in totaal veertien referenties gaat omvatten. Samen zijn ze goed voor meer dan vijf miljoen toegelaten BMW’s.

Tags: , , ,

Wantrouwende Belg koopt geen…De waarheid over versleten…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties